Tabara de fotografie



Numele complet al proiectului: Tabara de fotografie  
Tipul proiectului: Atelier practic
Autor: Platforma N.O.D.
Echipa : arh. Valentin Metes, arh. Hanna Nistor, stud, arh. Teodora Ungureanu,
               arh. Oana Tiganea
Fotografii: Bogdan Dragomir, Corneliu Radu Sarion, Cosmin Dimian, Gyuri Ilinca,
                   Cristina Mina Dalea, Dragos Dumitrescu, Iris Tusa, Sebastian Sosin
Ediția  : 2014


DESPRE PROIECT

Baia Sprie, la fel ca şi celelalte localitãţi miniere din Maramureş este încã într-o fazã de tranziţie, de la un profil monoindustrial la ramuri economice alternative. Multe dintre ele au trecut prin mai multe faze de reconversie socialã , economicã şi de infractructurã, lasând între ele unele discrepanţe.


Ne propunem sã surprindem aceastã perioadã de tranziţie, când lucrurile încã nu s-au sedimentat, iar contextul instabil din prezent lasã loc pentru evvenimente în special în patura socialã şi culturalã.


Broşura va atinge doar punctual, în suprafaţã, subiectul: ca într-o primã etapã cu scop documentaristic ne propunem sã expunem locurile, oamenii şi evenimentele care au modelat bazinul minier.


Scopul expozitiei de fotografie e de a crea o radiografie a peisajului industrial de acum. Mai multe eveninente similare ne dorim sa le materializãm pentru a spune povestea mineritului şi a întregului folclor lãsat moştenire acestor comunitãţi.


Dupã ce vom reuşi sã idenificãm punctele cheie ale regiunii, se va trece la o etapã secundã care sã exploateze potenţialul de revitalizare, cautând direcţii noi şi intervenţii posibile în structura socialã, culturalã şi economicã.


Noua ni sa parut geniala locatia...
Expozitia din Baia Sprie a fost gazduita de vechea scoala de mineri, in prezent e cladirea fanfarei orasului. Am avut placuta supriza de a ne intersecta in cadrul evenimentului cu fosti ortaci si ingineri nostalgici din perioada mineritului.


EXPOZITIA FOTO






























Leave a Reply

Search This Blog