2012 - Pavilion


Echipa de coordonatori: arh. Ruxandra Moldovan, arh. Alexandru Mociran, arh. Simona Mesaroș, arh. Adrian Leițoiu, arh. Hanna Bianca Nistor, peisagist Hitter Timea, 
Consultanță: ing. Cornel Farcaș

Voluntari Timișoara: arh. Costi Bleotu, arh. Amalia Ignuța, arh. Dan Ungur, arh. Călin Bolovan
Voluntar UAIM: arh. Ion Avram
Voluntar univ. Manchester: Raluca Pop
Voluntar lic. V. Lucaciu Baia Mare: Diana Cocoșilă
Voluntari fac. de Arhitectură Oradea: Cristina Costea, Mara Sălăjan, Nicu Coșorenci, George Blaga, Florina Pantea, Sebastian Scarlat

Sponsori:

1) SC GIROD SEMNALIZARE RUTIERA  SRL , Timisoara www.girod-semnalizare.ro

2) SC PODCONSTRUCT SRL ,Timisoara  podconstruct@upcnet.ro 

3) SC STATIC5  SRL , Timisoara    rozalia.farcas@static5.ro

4) SC BAUPLAN SRL , Timisoara  george@mgbd.ro

5) SC PATH'S  ROUT SRL , Timisoara  cornel.farcas@pathsrout.ro

6)SC PUCHLEITER-CONSTRUCT SRL, Baia Mare

7)PRIMĂRIA BAIA SPRIE

    
    A fost identificată o locație potrivită pentru o astfel de intervenție, un luminiș care se deschide într-o curbă de pe Traseul Apei. Locația e adesea folosită de localnici ca și loc de picnic sau întreprind alte activități în aer liber, fiind aproape de oraș dar în plină natură. 
    Obiectul e un pavilion cu o structură jucăușă, un decupaj la nivelul podelei se transformă într-un loc de stat în jurul unei mese ce iese decupată din acest gol. Stâlpii oblici ritmează volumul și dau impresia unei structuri industriale. Creșterea progresivă a înălțimii și a deschiderilor în partea nordică a structurii permite suspendarea unui hamac care să nu deranjeze locul de luat masa. 
    S-a optat pentru folosirea materialelor tradiționale, structura din lemn apare ca o consolă peste un soclu de piatră la înălțimea unui șezut.
    Realizarea unei mici grădini de legume potențează ideea unui loc de popas și de picnic, accesul la grădină făcându-se pe o scară propusă pe una din fermele pavilionului, s-a realizat astfel acces liber la grădina de pe terasă și oricine poate participa activ la această permacultură, necesitând puțină atenție în această formă. 
    Conceptul constă în construirea ideii bunului comun și a spiritului participativ. 

























Leave a Reply

Search This Blog