2010 - Grădini minerale
Echipa: Alexandru Damian, Valentin Meteș, Carmen Bărbat, Mandy Schönemann, Larisa Prelucan
Grădini minerale - schiță de proiect
Schițele de proiect relevă preocuparea noastră față de spații noi descoperite asemeni primei ediții. În prima ediție a taberei toate pe locurile descoperite și stabilite prin analize au fost propuse diferite scenarii de sistematizare la nivel de schițe.
Astfel am descoperit 2 locuri importante noi care se articulează prin vechea legătură tehnologică, centrul de greutate al proiectului fiind platforma superioară a unui puț de aeraj. Această platformă a fost detaliată și tratată separat ca și proiect.
Primul amplasament este un amfiteatru creat de drumurile de acces și terasele exploatării de suprafață. În nișa amfiteatrului există un paltou ce a fost gândit ca și un spațiu de expunere și informare a diferitelor grupe de roci cu minereu ce au fost extrase pentru prelucrare. Acestea au fost grupate fiecare cub forma unor calote pe marginea unui traseu.
În terasamente sunt create niște gabioane pentru asigurarea terenului, iar pe unele porțiuni sunt propuse poște de lemn pentru șezut.
Ne-a atras și ideea creării unei intalații din tuburi metalice ce rezonează puternic odată cu traversarea lor de curenți de aer, având modele similare prezentate în acest proeict.
Harta - Amfiteatru
Al doilea amplasament se află pe un platou de pe versantul sudic al dealului și era tot o exploatare de suprafață. De aici se transportau cantități mari de piatră dislocată prin explozii ce au modelat cu timpul un perete f. înalt e se află chiar sub buza platformei puțului superior de aeraj.
Având foarte multă piatră la dispoziție am propus un o Grădină Minerală sub forma unui labirint.
Harta - Grădini Minerale